Arhiva vijesti

Virtualni Riječki karneval 2021.

Epidemiološke mjere vezane uz pandemiju bolesti COVID-19 nažalost su onemogućile normalno održavanje Međunarodne karnevalske povorke Riječkog karnevala. Međutim, organizatori su odlučili napraviti njeno virtualno izdanje kako bi se tradicija ispoštovala. Zamisao je bila da se u nedjelju, 14.2.2021., na dan kada se povorka trebala održati, svaka grupa predstavi kratkim video uratkom u kojem će prezentirati dosadašnje aktivnosti. Video uratci prikazani su u sklopu posebne emisije na Kanalu Ri. Naša Udruga se je odmah odlučila pridružiti projektu.

 

 

Virtualni Riječki karneval okupio je brojne karnevaliste i grupe koji su se predstavili i virtualno prošetali Korzom i malim ekranima. 72 karnevalske grupe nakon tradicionalnog početka točno u podne „prošetali“ su se nakon Meštra Tonija, Kraljice Riječkog karnevala Dore Pilepić, Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat. I sve to još popraćeno retrospektivom gostovanja inozemnih karnevalskih grupa.

 

Video uradak kojim smo se predstavili pogledajte ovdje.

 


Ovogodišnji Virtualni Riječki karneval poseban je jer se usprkos svim izazovima koji su se pojavili ispred karnevalista, zajedničkim snagama i trudom svih uključenih, ipak održao Riječki karneval i dokazao da se višestoljetna tradicija karnevala nastavlja.

Tradicionalno nakon virtualne povorke, na Gatu Karoline Riječke u organizaciji karnevalske grupe Pom-F-Ri, na moru je zapaljen pust i time završio Virtualni Riječki karneval 2021.