Cvijeće za građane s područja Vijeća mjesnog odbora Crikvenica zapad

Tradicionalna podjela sadnica cvijeća za građane koji žive na području Mjesnog odbora Crikvenica zapad održana je u subotu, 16.05.2020. godine. Predsjednik Vijeća MO Crikvenica zapad Branko Kleković te Igor Frković (potpredsjednik VMO) i Raul Gašparović (član VMO), ujedno članovi naše udruge, kamionom su razvozili sadnice te ih ostavljali ispred kućnih vratiju, bez fizičkog kontakta s ukućanima. Podijeljeno je oko 4.000 sadnica u vrijednosti od 10.000 kuna iz sredstava Vijeća MO Crikvenica zapad.
Ovom akcijom koja je naišla na veliko odobravanje građana želi se doprinijeti pripremi turističke sezone i nastojanjima da grad bude još ljepši.

Spomen obilježje u Vukovarskoj ulici

Grad Crikvenica u spomen žrtvama Domovinskog rata i sjećanja na Vukovar, kojem je Crikvenica kao grad bio prijatelj u teškim vremenima i primao prognanike u vrijeme Domovinskog rata, napravit će spomenik braniteljima u Vukovarskoj ulici u Crikvenici. U svrhu prikupljanja umjetničkih rješenja i spomen obilježja Vukovar u Vukovarskoj ulici u Crikvenici, Grad Crikvenica objavio je javni natječaj te su pristigla umjetnička rješenja koje je Ocjenjivački sud ocijenio i rangirao. Procijenjena vrijednost realizacije projekta je 160.000,00 kuna bez PDV-a, a u ovaj ukupni iznos ulazi iznos nagradnog fonda, troškovi honorara autora i produkcija spomen obilježja (izrada i postav).

Read more: Spomen obilježje u Vukovarskoj ulici

Riječki karneval 2020. - Kupači

U nedjelju, 23.02.2020. godine, sudjelovali smo na 37. Međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci. Pod rednim brojem 40 predstavili smo se s maskom "Kupači z Duge" inspiranom problemima vezanim uz koncesiju Glavne gradske plaže u Crikvenici. Bilo nas je 200 što nas je činilo jednom od brojnijih skupina.

Kako nam je bilo možete pogledati u fotogaleriji, a snimka nastupa dostupna je na linku.

Kupači z Duge

Na pesku naših plaž,
Napisali smo pozdrav letu.
Onda je počel padat daž,
I skroz je zmočil golu tetu.

Teta od nigda se ne sunča više,
Pa j’ na glavnoj plaži se tiše i tiše.
I ovo leto prišli smo z Duge,
Pokazat svitu del Crikveničke tuge.

Plaže ke su nigda bile bajne,
Sad zgljedaju ko da skrivaju tajne.
Na Črni mul će nikakov pesak nasut,
Aš misle da će ih to soldimi obasut.

Od naših plaž danaska je ostala štorija pusta,
Na njimi sako leto leži samo bagatela gusta.
Nedamo se i nećemo se dat,
Da nan mularija more na toboganimi skakat.

Vrnut ćemo mi naša sunčana leta,
I opet će se na krovu sunčat gola teta!

Obavijest mjesnog odbora Crikvenica - zapad

Prenosimo obavijest Mjesnog odbora Crikvenica - zapad vezanu uz korištenje prostorija Udruge za vrijeme pandemije Koronavirusa.

#ostanimoodgovorni